ENGLISH    

 

HOME    PRACTISCH    PROGRAMMA    CONTACT    PARTNERS    FOTOBOEK

              
 


 

 

CONCERTEN

OSAMA ABDULRASOL 'Bidaye - Building Bridges'
vrijdag 20:30 Neerpelt
zaterdag 20:30 Gent


PAUL VAN GYSEGEM TRIO
vrijdag 22:00 Neerpelt
zondag 12:30 Gent


LLOP
zaterdag 12:30 Neerpelt
zaterdag 18:30 Gent


KLANKENBOS
productie Musica

zaterdag 15:00 Neerpelt
zondag 15:00 Gent


SAMUEL BLASER TRIO
zaterdag 22:00 Neerpelt
zondag 20:30 Gent


 EXPOSITION
from 20 april to 3 june, Neerpelt

OSAMA ABDULRASOL
PAUL VAN GYSEGEM

 

zaterdag 20:30, Neerpelt
vrijdag 18:30, Gent
MOKER
CD Release Ladder
---------------------------------------------------------------------------------

Moker (Vlaams voor voorhamer) is een Belgisch-Italiaans jazz collectief. Haar muzikanten zijn jazzfanatics tot op het bot. Ieder van hen zijn zeer actief op de muziekscene en erkend over de grenzen heen voor hun werk. Ze hebben een reputatie voor hun energieke en overtuigende optredens met een set van eigen composities en improvisaties.

Hun muziek worteld in de jazz en richt zich op vrije improvisatie en songwriting. Moker probeert om een ​​verhaal te vertellen door middel van liedjes, maar kleurt vooral ook buiten de lijntjes. Dit leidt tot een dynamische set, vol contrasten en stemmingen die samenvloeien of elkaar afwisselen. 15 jaar Moker brengt klankavontuur vol fantasie, zonder restricties of taboes en met een krachtige, positieve en constructieve muzikale visie.

Moker werd opgericht in oktober 2000 door de impuls van Mathias Van de Wiele (gitarist-componist). Ze werd een labo waarin de muzikanten met eigen composities alsook open geïmproviseerde structuren kunnen experimenteren. Deze manier werken of de muziek te benaderen wordt nog steeds gehanteerd tot op heden. Zij beschouwen hun onderzoek als een essentieel onderdeel van het spel. Dus niet alleen het eindproduct is belangrijk, maar ook hun work in progress.

Vijftien jaar lang creëert Moker avontuurlijke jazz en impro en staat de 'hamer' dus symbool voor de creatieve kracht van deze vijf muzikale hoefsmeden. Met Gent als uitvalsbasis is Ladder hun vijfde creatie. Het album heeft het volledige spectrum aan muzikale bagage in zich welke deze band op z'n parcours wist te verzamelen en is tevens het resultaat van een werkproces waarbij Moker de reeds begane paden bewust heeft getracht te mijden. De manier waarop de muziek tot stand kwam, het opnameproces alsook het gebruikte instrumentarium resulteren in een kaleidoscopisch doch geheel eigen en karakteristiek geluid dat vol zit met referenties naar tijdloze en inspirerende muzikale helden. Esthetisch gaat de reis langs allerlei hoeken en kanten: van 70's psychedelica, Jazz, Krautrock en Afro tot akoestische songs, minimal music, fanfaresk en electro.

reviews

"Ladder combines electro-acoustic passages with rustic folk, resulting in a rock-infused sound with raw power. The threat of heartbreak looms heavily. Ambient drones come to life in brief, melodic fragments. This is the band's fifth album, and their wild imagination shows no hint of leveling off." Dave Sumner, Best of Bandcamp Jazz: September 2016 (US)

" Les seize morceaux de cet album forment les étapes d'un voyage inattendu et d'une exploration passionnante." Jean Claude Vantroyen, Le Soir (BE)

"Alle elementen maken van 'Ladder' weer een feestelijke plaat die geen moment verveelt." Herman Ter Loo, Jazzflits (NL)

"Met meer dan vijftien jaar en intussen vijf langspelers op de teller, mag Moker gerust beschouwd worden als een vaste waarde binnen de Belgische jazz, een band die ondanks vrij zeldzame concerten toch z'n eigen hoekje opgeëist heeft. Bij elke plaat wordt opnieuw gezegd dat het eigenlijk wel eens tijd wordt dat de band een groter publiek verdient en dat zal nu niet anders zijn, want op Ladder, ongetwijfeld de meest gevarieerde plaat tot nog toe, klinkt Moker urgenter dan ooit." Guy Peters, Enola.be (BE)

 

The line-up:

Mathias Van de Wiele (BE) - Guitars and Altho Horn (Wheels, Yelemani Trio, Chopstick)
Bart Maris (BE) - Trumpet and Electronics (Flat Earth Society, Edward Perraud, Victor Toth, 1000, Doctor John, ...)
Jordi Grognard (FR) -Tenor Saxophone, Reeds and Bansuri (Oba Loba, Yokaï, …)
Lieven Van Pee (BE) - Selected Basses and Electronics (De Beren Gieren, John Ghost, Sarah Dhondt, Wasserbauer)
Giovanni Barcella (IT) - Selected Drums and Cymbals (Jeroen Van Herzeele 4tet, Yelemani Trio, Moker & in different formations with Marshall Allen, Arthur Doyle, Bobby Few, J.J. Avenel)

 

 

 

     site & logo: made by MNDesign 2017
      poster artwork copyright of Laurens Teerlinck 2017
     a Q'Onda? vzw production