ENGLISH    

 

HOME    PRACTISCH    PROGRAMMA    CONTACT    PARTNERS    FOTOBOEK

              
 


 

CONCERTEN

OSAMA ABDULRASOL 'Bidaye - Building Bridges'
vrijdag 20:30 Neerpelt
zaterdag 20:30 Gent


LLOP
zaterdag 12:30 Neerpelt
zaterdag 18:30 Gent


KLANKENBOS
productie Musica

zaterdag 15:00 Neerpelt
zondag 15:00 Gent


MOKER
zaterdag 12:30 Gent
zaterdag 20:30 Neerpelt


SAMUEL BLASER TRIO
zaterdag 22:00 Neerpelt
zondag 20:30 Gent
TENTOONSTELLING
van 20 april tot 3 juni, Neerpelt

OSAMA ABDULRASOL

PAUL VAN GYSEGEM

 

TENTOONSTELLING van 20 april tot 3 juni op domein Dommelhof Neerpelt
PAUL VAN GYSEGEM

---------------------------------------------------------------------------------

De vormentaal die ik hanteer, staat dicht bij de geest en structuur – de manier van denken – van de muziek die ik speel. Niets is mooi volgens de in gebruik zijnde tijdsgebonden normen van de esthetica. Mijn bouwstenen zijn spanning, tegenstellingen, vraag en antwoord, een dialoog tussen kwetsbaarheid, hardheid en tederheid…. Er ontstaat een contrapuntische opbouw of een gesyncopeerde kreet.

Er is spanning, gevoel, kracht nodig, en schijnbare tegenstellingen die mekaar steunen, maar vooral, en dit is het meest belangrijke, een moeilijk te omschrijven 'geladenheid'. Het gaat over een andere, universele taal die moeilijk kan samengaan met een overvloed van woorden.

Het is duidelijk dat doorheen het ganse proces, in het opbouwen van een sculptuur bijvoorbeeld, het vinden van deze taal en 'geladenheid' voor mijzelf het enige is dat telt. Anders heeft het beeld geen betekenis en helpen tekst en uitleg geen zier.

Paul Van Gysegem (Berlare, 1935) kan terugblikken op een prachtig palmares en een gevarieerd oeuvre: beelden, schilderijen, tekeningen en etsen. Daarenboven is hij een zeer gedreven muzikant.

Vanaf 1965 tot 2000 was hij docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent, en in 1982 werd hij lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

Zijn sculpturen en tekeningen -met namen als Icarus, Enkidu, Gilgamesj, Isjtar of Fenix - hebben vooral te maken met de oudste tragische verhalen uit de oertijden en hun vertaling in bijna mystiek te noemen monumentale volumes. De laatste jaren werkte hij aan een reeks geschilderde partituren, de directe link met zijn muziek en passie voor geimproviseerde muziek.

 

 

 

     site & logo: made by MNDesign 2017
      poster artwork copyright of Laurens Teerlinck 2017
     a Q'Onda? vzw production