ENGLISH    

 

HOME    PRACTISCH    PROGRAMMA    CONTACT    PARTNERS    FOTOBOEK

              
 


 

 

CONCERTEN


OSAMA ABDULRASOL 'Bidaye - Building Bridges'
vrijdag 20:30 Neerpelt
zaterdag 20:30 Gent

 

PAUL VAN GYSEGEM TRIO
vrijdag 22:00 Neerpelt
zondag 12:30 Gent


LLOP
zaterdag 12:30 Neerpelt
zaterdag 18:30 Gent


KLANKENBOS
productie Musica

zaterdag 15:00 Neerpelt
zondag 15:00 Gent


MOKER
zaterdag 12:30 Gent
zaterdag 20:30 Neerpelt


 TENTOONSTELLING
van 20 april tot 3 juni, Neerpelt

OSAMA ABDULRASOL
PAUL VAN GYSEGEM

 

zaterdag 22:00 Neerpelt
zondag 20:30 Gent
SAMUEL BLASER TRIO

---------------------------------------------------------------------------------

Samuel Blaser is Zwitsers trombonist en rising star in de hedendaagse avontuurlijke muziek. Hij pendelt tussen New York en Berlijn en is een muzikant die de jazzgeschiedenis tot zijn eigen idioom heeft gemaakt. Hij bezit een krachtige muzikaliteit gespannen over klassieke intonatie en improvisatie. Zijn vloeiende lijnen staan soms in schril contrast met de hardere muzieklijnen van de gitarist. Zo verschijnt zijn muziek in haar veelzijdigheid als een panopticum van de hedendaagse technieken in improvisatie en bouwt hij keer op keer spanning op via nieuwe muzikale facetten.

In een tijd waarin muzikanten meer dan ooit tevoren proberen gehoord te worden, lijkt het paradoxaal dat zeldzame muzikanten zoals Samuel Blaser hieruit kunnen uitstijgen. Sinds zijn debuut 2007 als leider, 7th Heaven (Between the Lines), heeft Blaser zich ontwikkeld op een bijna onbegrijpelijke tempo, van een straight-ahead hard bopper als twintiger, een innovatieve free jazzer en steeds zoeken componist/bandleider op zijn dertigste. Juist zijn kwaliteiten in improvisatie werd reeds menigmaal bejubeld door de media over de gehele wereld.

Geboren en getogen in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland, woonde Blaser in New York City voor vele jaren alvorens te verhuizen naar Berlijn, waar hij momenteel verblijft. Hij kreeg trombone lessen op de leeftijd van 9, en zijn vroege belangen varieerden van Zwitserse volksmuziek tot Amerikaanse R & B en jazz. Hij ging naar het conservatorium op zijn 14de en studeerde verder in 2002. Daar verzamelde hij prijzen in zowel de jazz en klassieke, incluis de 2000 Benny Golson Prize. Deelname aan de Vienna Art Orchestra en de Europese Radio Big Band leidde uiteindelijk tot een Fulbright Scholarship en het faciliteren van zijn studies in de Verenigde Staten op de SUNY Purchase College Conservatory of Music. Samuel won een jaar later, de J.J. Johnson Prize. In zijn relatief korte carrière heeft hij reeds intens samengewerkt met de Zwitserse percussie-legende Pierre Favre, pianist Hal Galper, drummer John Hollenbeck, saxofonist Michael Blake, François Houle's 5 + 1-groep, Grammy Award winnende producer Robert Sadin en meest recentelijk met Billy Mintz.

Voor dit trio heeft hij zich al geruime tijd geschaard met straf volk.

Gitarist Marc Ducret werd geboren in Parijs in 1957. Als autodidact begon hij zich te manifesteren in verschillende groepen (dans en folk inbegrepen), en in de studio, nog voor het bereiken van de leeftijd van 20. In 1986 werd hij lid van de eerste French National Jazz Orchestra. In de late jaren '80 maakte Ducret naam met zijn eigen trio en toerde door Europa, Afrika en Azië. In 1991 begon hij te werken met Tim Berne en ging spelen met Berne in Caos Totale, Bloodcount en Big Satan. Ducret heeft verschillende solo-opnames op zijn naam staan, uitgebracht op de labels Screwgun en Winter & Winter. In de late jaren '90 vormde Ducret ook een Tentet om muziek van de jaren '6 te exploreren. Zijn passages in New York gingen nooit ongemerkt voorbij.

Peter Bruun begon met drummen op de Ritmische Childrens School in Vesterbro in Kopenhagen op de leeftijd van drie. Dit werd een levenslange onderdompeling in drums, muziek en compositie. Hij werd toegelaten tot de Ritmische Conservatorium in Kopenhagen, op de leeftijd van achttien jaar. Na 3 jaar beëindigde hij zijn formeel onderwijs om te reizen in India en Brazilië en zette zijn studie verder op zijn eentje. Peter is een actief lid van ILK (onafhankelijk label van Kopenhaven) en een van de oprichters van de band Eggs Laid By Tigers die hun eerste album Under The Mile Off Moon uitbrachten in 2012. Peter's meest recente wapenfeit is Unintended Consequences en onderzoekt de grenzen tussen compositie, instant composing en improvisatie.

 

The line-up:

Samuel Blaser – trombone
Marc Ducret – gitaar
Peter Bruun – drums

 

 

 

     site & logo: made by MNDesign 2017
      poster artwork copyright of Laurens Teerlinck 2017
     a Q'Onda? vzw production